Klaas van Kruistum neemt dit jaar opnieuw de rol van dagvoorzitter op zich tijdens de Duitslanddag in Amersfoort. Als inmiddels vertrouwd gezicht van dit evenement opent hij de dag feestelijk met o.a. de burgemeester van Amersfoort, Lucas Bolsius, en Günter Gülker, directeur van de DNHK. In de middag leidt hij het panelgesprek met Jan Smit en andere bekende ondernemers en neemt hij ter plekke een podcast op met scholieren. 10 oktober is namelijk ook de Dag van de Duitse Taal, die op talloze scholen in Nederland gevierd wordt.

Klaas is vooral bekend van programma’s zoals ZappLive, Checkpoint, Earth- en Space Challenge en De Rekenkamer. Binnenkort is Klaas weer te zien in een nieuw seizoen van het naar hem vernoemde programma Klaas Kan Alles: een stoer populairwetenschappelijk kinderprogramma over alles wat snel, groot, apart, interessant en verbazingwekkend is. De oudere jongeren kennen hem wellicht als deelnemer van het spelprogramma ‘Wie Is de Mol?’.

Met zijn ervaring en enthousiasme zal Klaas van Kruistum opnieuw een waardevolle bijdrage leveren aan de Duitslanddag 2024 en aan de educatieve activiteiten rond de Dag van de Duitse Taal.