Al meer dan twee decennia zingt Jan Smit voor uitverkochte zalen in Duitsland. Wat maakt het dat Nederlandse artiesten zoals Jan Smit, Chantal Janzen en Linda de Mol zo geliefd zijn bij de oosterburen? Ligt het aan de charmante uitspraak? Jan spreekt na al die jaren over de grens inmiddels vloeiend Duits, Chantal scherpte haar taalkennis aan bij Language Institute Regina Coelie. Wat het geheim is van het succes van Jan Smit? U hoort het uit eerste hand op de Duitslanddag.

Op tienjarige leeftijd verovert Jan Smit de harten van het Nederlandse publiek met zijn nummer “Ik zing dit lied voor jou alleen”. Hiermee is hij de jongste artiest ooit die in de Nederlandse Top 40 op nummer één binnenkomt.

Kort daarna maakt Jan zijn entree in Duitsland, waar hij met succes de Schlager-muziekscene weet te veroveren. Zijn populariteit stijgt snel, samen met Oostenrijker Oswald Sattler wint hij de Grand Prix der Volksmusik met het nummer “Ich zeig dir die Berge”. Als tiener verblijft de Volendamse artiest het grootste gedeelte van het jaar in Duitsland, waardoor “der Lausbub” (de deugniet) vanwege langdurige tournees in het buitenland al jong het leven van scholier vaarwel zegt. Het levert hem in 2001 de Exportprijs op, als best verkocht Nederlands product in het buitenland.

Jan breekt niet alleen muzikaal door, maar ook op televisie met zijn eigen realityshow “Gewoon Jan Smit”, waarmee hij in 2005 de Televizier Ring wint. Hij wordt een nationale knuffelbeer en weet het Nederlandstalige lied nieuw leven in te blazen.  Zijn betrokkenheid bij programma’s zoals “De Zomer Voorbij”, “TROS Muziekfeest op het plein”, en “De Beste Zangers” verstevigen zijn positie als entertainmenticoon.

Als Jan vijftien jaar in het vak zit, start hij zijn eigen platenlabel, genaamd Vosound Records. Daarna keert Jan in 2013 terug naar Duitsland met de lancering van zijn single “Bleiben wie du Bist”. Hij blijft zijn Duitse publiek met popmuziek veroveren en brengt verschillende albums uit. De meeste Duitsers kennen Jan natuurlijk van zijn schlager-boyband KLUBBB3 – een succesformule.

Maar daar houdt het niet op: binnenkort organiseert Jan samen met Chantal Janzen het ‘Festival der Liebe’ in Ahoy, dat aantoont dat zijn liefde voor Duitsland nog altijd bestaat.

Kom op 10 oktober naar de Duitslanddag in de Rijtuigenloods en laat u inspireren door het succesverhaal van Jan Smit.