Plenaire zaal Plenair
Klaas van Kruistum
Dagvoorzitter
blank
Bart van der Vis
Director Germany
Coolblue
blank
Quirine de Weerd
Director Corporate Social Responsibility & Communications
Lidl
blank
Maarten Poot
General Manager Germany / Co-founder
felyx
blank
Günter Gülker
Directeur
Duits-Nederlandse Handelskamer
Plenaire zaal Plenair

Openingpanel met o.a. Coolblue, Lidl en felyx

Voertaal: Nederlands

Wat hebben Klaas van Kruistum en felyx gemeen met Coolblue en Lidl? Ze zijn succesvol op de Duitse markt én zitten in het openingspanel van de Duitslanddag! Samen bespreken ze hoe zij de Duitse markt veroverden. Klaas van Kruistum leidt het gesprek en vraagt zijn tafelgenoten waar kansen in Duitsland liggen.

Daarnaast licht Günter Gülker, directeur van de Duits-Nederlandse Handelskamer, het belang van initiatieven zoals de Duitslanddag en de Dag van de Duitse Taal toe, waarbij het uitwisselen van kennis en ervaring centraal staan.

 

Klaas van Kruistum is dagvoorzitter van de Duitslanddag 2022 in Amersfoort. Hij is bekend van veel verschillende radio- en televisieprogramma’s voor jong en oud. Binnenkort zal Klaas dan ook weer te zien zijn in met een nieuwe seizoen van het naar hem vernoemde programma Klaas Kan Alles: een stoer populairwetenschappelijk kinderprogramma over alles wat snel, groot, apart, interessant en verbazingwekkend is. Ook was hij te zien als presentator van o.a. ZappLive, Checkpoint en De Rekenkamer. Daarnaast was hij deelnemer van Wie Is de Mol? in 2016.

Bart van der Vis is de directeur van Coolblue Duitsland. Hij is sinds de vroege jaren van Coolblue betrokken bij de groei van Coolblue. Zo was hij Business Unit Manager van diverse productcategorieën in de België en Nederland. Sinds twee jaar werkt Bart samen met heel veel andere Coolblue’ers aan de expansie van Coolblue naar Noordrijn-Westfalen en de rest van Duitsland. Het grote doel is daar de “alles für ein Lächeln” ook voor de Duitse klant waar te maken.

Quirine de Weerd is Director Corporate Social Responsibility & Communications bij Lidl. Lidl’s missie om duurzaamheid en gezondheid toegankelijk en bereikbaar te maken voor iedereen in Nederland omarmt Quirine volledig en zij zet zich hier dagelijks voor in!

Maarten Poot (1988) is een van de oprichters van felyx, een scale-up die gedeelde elektrische bromfietsen aanbiedt. De missie van felyx is om mensen met elkaar te verbinden door vlotte, groene en gedeelde ritten. Na zijn studie Financiële Economie werkte Maarten twee jaar als strategie consultant bij SparkOptimus. In 2016 richtte hij samen met Quinten Selhorst de snelgroeiende scale-up felyx op. Het bedrijf is momenteel actief in meer dan 16 steden in Nederland, België en Duitsland, met een vloot van bijna 8000 e-brommers. Tot nu toe schreven meer dan een miljoen mensen zich in voor felyx, en zij reden meer dan 50 miljoen kilometer, waarbij ze gemiddeld 86% aan CO2 bespaarden in vergelijking met andere vervoersmiddelen.

Günter Gülker is sinds 2013 directeur van de Duits-Nederlandse Handelskamer. Daarvoor vervulde hij diverse functies bij de DNHK en was hij plaatsvervangend directeur bij de Zuid-Afrikaanse Handelskamer in Johannesburg. Na het eindexamen volgde Günter een industriële opleiding en studeerde hij bedrijfskunde in zowel Nederland als Duitsland.