Arbeidsrecht - Succesvol contracteren met werknemers in Duitsland

Wilt u personeel in Duitsland gaan aannemen maar weet u nog niet hoe dat contractueel werkt? Of hebt u al personeel in Duitsland en wilt u meer grip hebben op de gang van zaken rondom de arbeidsovereenkomst naar Duits recht? In deze infosessie krijgt u de handvaten aangereikt.

Zorg voor een goed arbeidscontract

Actief zijn op de Duitse markt betekent meestal dat u, op enig moment, lokaal personeel nodig heeft. Maar u wilt zich het liefst niet bezighouden met de juridische kant ervan. Toch is een goed arbeidscontract naar Duits recht een must om succesvol met personeel te starten. De kandidaten verwachten dit ook van u.

Niet zo complex als het lijkt

Laat u in deze infosessie informeren over de mogelijkheden om het arbeidscontract vorm te geven. Het Duitse arbeidsrecht is minder complex als u misschien zou denken. Vooral voor starters op de Duitse markt en voor werkgevers met een klein personeelsbestand in Duitsland biedt de wet een behoorlijke flexibiliteit bij het aannemen en ontslaan van werknemers. Daarnaast zijn de Duitse verplichtingen voor de werkgever ingeval van arbeidsongeschiktheid van de werknemer vrij gering.

Nederlandse advocaat

De spreekster is een Nederlandse advocaat die ook Rechtsanwältin is. Door jarenlange praktijkervaring in beide landen is zij specialist in het Duitse en Nederlandse arbeidsrecht.

Komt u ook even langs bij de stand van HELEX Advocaten & Rechtsanwälte. De focus van dit niche-kantoor ligt op Duits-Nederlandse zaken. De professionals van HELEX houden zich bezig met het adviseren en begeleiden van ondernemers uit beide landen bij hun grensoverschrijdende activiteiten, op de gebieden arbeidsrecht, ondernemingsrecht, handelsrecht, transportrecht en zakelijk huurrecht.

SPREKERS

Marije van der Tol
Oprichter en partner