Hoe zit het met de Duitse algemene voorwaarden?

Algemene voorwaarden en het verschil hierin tussen Nederland en Duitsland.

Veel geschillen ontstaan omdat partijen elkaar niet begrijpen. Dat geldt zeker in het internationaal zakendoen: het biedt volop kansen, maar door taal- en cultuurverschillen ook risico’s. Dit geldt ook voor Duitsland, dat door zijn geografische nabijheid voor veel Nederlandse ondernemers zo vertrouwd voelt.

Ondernemen in Duitsland biedt kansen, maar een goede voorbereiding op de lokale wetgeving is essentieel. Duitse consumenten en bedrijven hechten veel waarde aan correcte en rechtsgeldige algemene voorwaarden en consumentenbescherming in Duitsland verschilt aanzienlijk van Nederland. Het is daarom cruciaal dat jouw algemene voorwaarden in overeenstemming zijn met de Duitse wet- en regelgeving.

Tijdens deze workshop bespreken Annie-Marie van Dijk (Advocaat, Rechtsanwältin) en Stephan Diel (Advocaat, Rechtsanwalt) de belangrijkste verschillen tussen Nederlandse en Duitse algemene voorwaarden. De nodige kennis en tools om juridisch veilig zaken te doen in Duitsland worden besproken. Hierdoor kun je met vertrouwen de Duitse markt betreden en profiteren van de zakelijke kansen die deze markt biedt.

Boels Zanders biedt ondernemers en organisaties extra kracht en kennis bij het realiseren van hun doelen. Onze German Desk helpt je graag met juridische, taalkundige en culturele vragen over zakendoen in Duitsland. Ze zijn zowel in Nederland als in Duitsland als advocaat (Rechtsanwalt) beëdigd. Daardoor heb je maar één advocatenkantoor nodig dat je adviseert over beide rechtssystemen, contracten kan beoordelen en in beide landen voor je kan procederen.

SPREKERS

Anne-Marie van Dijk
Advocaat
Stephan Diel
Advocaat