BAVELAAR & BAVELAAR ADVOCATEN RECHTSANWÄLTE

JURIDISCHE & FISCALE DIENSTVERLENING

Ons kantoor voert een praktijk met een sterk grensoverschrijdend karakter. Dit betekent dat wij niet alleen Nederlandse cliënten maar ook buitenlandse cliënten bijstaan, die zaken doen in Nederland. Bovendien staan wij Nederlandse cliënten bij die zaken doen in Nederland en in het buitenland. Onze kennis van Duitsland speelt daarbij een belangrijke rol. Omdat aan ons kantoor ook een in Duitsland toegelaten advocaat (“Rechtsanwalt”) is verbonden, kunnen wij Nederlandse cliënten ook bij gerechtelijke procedures in Duitsland vertegenwoordigen.

In het kader van ondernemingsrecht/ M&A adviseren wij bijvoorbeeld over herstructueringen, ontslag van personeel, verkoop van dochtermaatschappen, herfinancieringen, aantrekken van nieuw kapitaal, voorkoming van aansprakelijkheid van bestuurders, commissarissen en aandeelhouders/moedermaatschappijen.

Bavelaar Advocaten adviseert tevens over alle aspecten van het vastgoedrecht, die zijn gerelateerd aan onroerende zaken in Nederland en Duitsland. Haar advocaten begeleiden u niet alleen bij de aan- en verkoop van vastgoed, maar bijvoorbeeld ook bij het aangaan van een joint venture voor een vastgoedproject of bij geschillen, die ontstaan na het aangaan van een dergelijke joint venture.

Bestuurdersaansprakelijkheid/doorbraak van concernaansprakelijkheid: gelet op onze jarenlange ervaring met dit soort zaken kunnen wij optreden in een adviserende rol en ook assistentie verlenen in gerechtelijke procedures, (die soms niet zijn te vermijden, ook is ons streven om geschillen op te lossen en te voorkomen), namens of tegen bestuurders van naamloze vennootschappen, besloten vennootschappen, verenigingen, stichtingen en coöperaties.

Voor geschillen betreffend Intellectueel eigendom – de verzamelnaam voor rechten op creatieve scheppingen zoals games, muziek, software, designs, websites, merken, modellen, uitvindingen, ontwikkeling van plantenrassen en soms know-how hebben we een specialist in ons team die gespecialiseerd is in het merken-, auteurs-, modellen-, databanken- en handelsnaamrecht maar ook in andere intellectuele eigendomsrechten.