Postwagon 1A Infosessies
Olaf Zöllner
Wirtschaftsprüfer, Registeraccountant en Registerbelastingadviseur
Zöllner & Zöllner
blank
Ann Kathrin Oberbremer
Rechtsanwältin & advocaat
Zöllner & Zöllner
Postwagon 1A Infosessies

Succesvol ondernemen in Duitsland: best practices

Voertaal: Nederlands

Heeft u Duitsland-plannen? Of bent u al in Duitsland actief? En vindt u de Duitse wetgeving en fiscale verplichtingen ingewikkeld? Profiteer dan van onze kennis en ervaring en leer hoe u aan de fiscale verplichtingen van het ondernemen in Duitsland voldoet en juridische valkuilen kunt voorkomen. Op basis van best practices-voorbeelden en praktische tips geven wij u mee wat u écht moet weten als u in Duitsland actief bent.

Leer meer over uw verplichtingen met betrekking tot

  • registratie bij de fiscus en gemeente
  • facturatie
  • boekhouding
  • personeel in Duitsland (werkgeverslasten en salary-split)
  • contracteren met Duitse zakenpartners
  • beperking van aansprakelijkheid

 

Olaf Zöllner is uw aanspreekpartner als het gaat om fiscaliteit en accountancy in Duitsland. Met een praktische aanpak en een hands-on mentaliteit begeleidt Olaf al jaren Nederlandse ondernemers bij hun activiteiten in Duitsland. Denk aan het oprichten van vennootschappen, het samenstellen van jaarrekeningen, controles of btw-vraagstukken. Als Wirtschaftsprüfer, Registeraccountant en Registerbelastingadviseur kent hij beide fiscale stelsels. Ook kent hij beide culturen. Olaf spreekt uw taal in de ruimte zin van het woord: niet alleen adviseert hij u in het Nederlands, hij begrijpt ook hoe u als Nederlandse ondernemer denkt.

 

Ann Kathrin Oberbremer is uw aanspreekpartner als het gaat om vragen omtrent het Duitse recht. Met een praktische aanpak en een hands-on mentaliteit begeleidt Ann Kathrin al jaren Nederlandse ondernemers bij hun activiteiten in Duitsland. Denk aan contracteren met Duitsers, algemene voorwaarden, opzetten van vestigingen of vragen omtrent personeel in Duitsland. Als Rechtsanwältin en advocaat kent zij beide rechtssystemen. Ook kent zij beide culturen. Ook spreekt zij uw taal in de ruimte zin van het woord: niet alleen adviseert zij u in het Nederlands, zij begrijpt ook hoe u als Nederlandse ondernemer denkt.