Cateringplein Beursvloer
Dr. Cyrill Nunn
Ambassadeur
Duitse ambassade Den Haag
blank
Peter van Harten
Auteur, Smart Industry Ambassador en directeur
Isah GmbH
blank
Günter Gülker
Directeur
Duits-Nederlandse Handelskamer
Cateringplein Beursvloer

Slim samenwerken: is uw bedrijf toekomstbestendig?

Voertaal: Duits

Deze boekoverhandiging vindt plaats op de DNHK-stand om 14.00 uur.

 

De snelheid waarmee momenteel veranderingen intreden vraagt veel aanpassingsvermogen van u als ondernemer. Problemen in de toeleveringsketen, gebrek aan halffabricaten, de explosieve stijging van grondstofprijzen en extreem hoge energiekosten; bedrijven moeten ongelooflijk flexibel zijn. Hoe gaat u hier mee om?

Volgens Peter van Harten, Smart Industry Ambassador in Nederland, is er is maar één manier: samen, slimmer, digitaler. De technologie wordt steeds complexer en ondernemers moeten volgens van Harten meer Europees gaan denken. De toekomst is aan een netwerk van verbonden fabrieken die op een soepele en flexibele manier samenwerken, schrijft van Harten in zijn boek ‘CONNECT TO THE FUTURE: Dein Unternehmen braucht einen Datenstecker’.

Elk bedrijf heeft volgens het boek een ‘datastekker’ nodig. Bedrijven moeten gemakkelijk kunnen integreren in toeleveringsketens, omdat ze simpelweg niet alle expertise zelf in huis hebben of om de time-to- market te verkorten. Dit geldt ook voor kleine en middelgrote ondernemingen. Het boek toont u de mogelijkheden van digitalisering voor uw bedrijf en hoe u uw onderneming toekomstbestendig maakt door slim samen te werken.

Van Harten schreef het boek in het Duits. Dat deed hij met een reden. Want Duitsland en Nederland werken nauw samen aan de digitale transformatie. In januari 2023 gaan Duitse en Nederlandse bedrijven samen een jaar lang aan de slag om rendement, productiviteit en innovatievermogen te versterken volgens de ‘12% Challenge’ die in het boek wordt beschreven. Elke maand proberen de deelnemende bedrijven 1% verbetering te realiseren op een gebied dat bijdraagt aan de digitalisering van het bedrijfsleven.

Tijdens de Duitslanddag overhandigt Peter van Harten zijn boek aan Dr. Cyrill Nunn, de Duitse ambassadeur in Nederland, en Günter Gülker, directeur van de Duits-Nederlandse Handelskamer. De overhandiging vindt plaats om 14.15 uur op de stand van de DNHK.

 

Boek Peter van Harten

Peter van Harten is geboren in Nederland en is directeur en aandeelhouder van Isah GmbH. Hij heeft 20 jaar ervaring in de software-industrie. Daarnaast is hij boegbeeld van de maakindustrie in Nederland. In alles wat hij doet, staat de samenwerking tussen Nederland en Duitsland het Europees denken centraal.

Ambassadeur Cyrill Nunn is sinds 1985 werkzaam in de Duitse buitenlandse dienst. Hij was onder meer werkzaam in Teheran en Rome, alvorens over te stappen naar de Permanente Vertegenwoordiging van Duitsland bij de Europese Unie in Brussel. Na vier jaar op de Bondskanselarij in Berlijn te hebben doorgebracht, vervulde hij posten in Tel Aviv en als plaatsvervangend hoofd van het kabinet van minister van Buitenlandse Zaken Steinmeier. Hij was onder meer Duits ambassadeur in Islamabad/Pakistan, Bagdad/Irak en Caïro/Egypte voordat hij zijn huidige functie in Den Haag aanvaardde.

Sinds 2013 is Günter Gülker directeur van de Duits-Nederlandse Handelskamer. Daarvoor vervulde hij diverse functies bij de DNHK en was hij plaatsvervangend directeur bij de Zuid-Afrikaanse Handelskamer in Johannesburg. Na het eindexamen volgde Günter een industriële opleiding en studeerde hij bedrijfskunde in zowel Nederland als Duitsland.