Postwagon 2B Infosessies DNHK
Francisca Koldenhof
Adviseur verpakkingsrecycling
Duits-Nederlandse Handelskamer
blank
Johanna Maukner
Adviseur verpakkingsrecycling
Duits-Nederlandse Handelskamer
Postwagon 2B Infosessies DNHK

Verpakkingen recyclen in Duitsland: waarop te letten?

Voertaal: Nederlands

Verkoopt u verpakte producten in Duitsland of bent u van plan dit op korte termijn te gaan doen? Dan zien we u graag bij de infosessie waarin we u wegwijs maken in de Duitse verpakkingswet! In Duitsland zijn producenten en distributeurs die verpakkingen in omloop brengen, verplicht deze verpakkingen terug te nemen en te recyclen. Dit geldt niet alleen voor verkoopverpakkingen, maar ook voor transportverpakkingen, elektronische apparaten en batterijen. Misschien niet het meest spannende onderwerp als u de Duitse markt op gaat met uw product, maar wel een heel belangrijk thema om bij stil te staan!

Tijdens deze infosessie bespreken we het gehele proces rondom de Duitse verpakkingswet; vanaf de aanmelding bij de Zentrale Stelle tot aan het opvragen van offertes en het afsluiten van een contract bij een duaal systeem.

 

 

Johanna Maukner werkt inmiddels zo’n tien jaar bij de Duits-Nederlandse Handelskamer. Zij begon hier op de afdeling exportadvies en sinds een aantal jaren informeert zij als adviseur verpakkingsrecycling Nederlandse bedrijven over de Duitse verpakkingswetgeving. Daarnaast ondersteunt zij samen met haar collega circa 200 bedrijven bij het nakomen van hun verplichtingen rondom deze wet.

Francisca Koldenhof werkt inmiddels een jaar als adviseur verpakkingsrecycling bij de Duits-Nederlandse Handelskamer. Als adviseur verpakkingsrecycling informeert zij Nederlandse bedrijven over de Duitse verpakkingswetgeving en ondersteunt zij samen met haar collega circa 200 bedrijven bij het nakomen van hun verplichtingen rondom deze wet.