Postwagon 2B Infosessies DNHK
Christian Pick
Manager personeelsbemiddeling en juridisch advies
Duits-Nederlandse Handelskamer
blank
Rob van de Bunt MSc.
Directeur
DITT Officemakers
Postwagon 2B Infosessies DNHK

Personeel vinden in Duitsland

Voertaal: Nederlands

Tijdens deze infosessie wordt u meegenomen in de huidige arbeidsmarkt in Duitsland. Deze is op dit moment net zo krap als in Nederland. Wat zijn de mogelijkheden om toch mensen te vinden en hoe pak je dit het beste aan. Werf je zelf of schakel je beter een professional hiervoor in? Wat zijn de kosten van de verschillende wervingskanalen? Waar moet je op letten in het selectieproces en welk ‘huiswerk’ moet je al van te voren gedaan hebben?

 

Christian Pick is opgegroeid in Düsseldorf/ Duitsland en woont en werkt sinds meer dan 20 jaar in Nederland. Hij is Manager HR voor een organisatie met 45 medewerkers in Nederland en Duitsland. Daarnaast is hij actief als recruitment expert voor bedrijven in Duitsland en Nederland. Zijn focus ligt op vacatures in het midden- en bovensegment, vaak gaat het om salesgerelateerde posities. Christian kent de uitdagingen van wervingstrajecten voor Nederlandse ondernemers in Duitsland en weet hoe je als Nederlands bedrijf het verschil kan maken. 

Rob van de Bunt is directeur bij Ditt. Ditt biedt innovatieve concepten voor een flexibel kantoor, turn-key projectinrichtingen en prachtige kantoor(bouw)projecten. Dit doen ze met een team van ruim 55 mensen, vestigingen in Nederland en sinds drie jaar ook in Duitsland. Het concept is nieuw voor Duitsland. Met een combinatie van een verfrissende aanpak, mooie ontwerpen en vakmanschap boekt Ditt inmiddels grote successen op de Duitse markt en groeit snel. Rob weet dus hoe je als succesvol Nederlands bedrijf ook in Duitsland voeten aan de grond krijgt en waar je bij onze oosterburen op moet letten.