Droogcabine Inspiratiesessies
Wil Philipsen
Innovation Manager
Health Valley
blank
Kai Esther Feldmann
Senior Export Consultant
Duits-Nederlandse Handelskamer
blank
Chris Rameckers
Founder en CCO
Qwiek
blank
Claudia Wronna
Spreker Zorginnovaties
AOK Rheinland/Hamburg
blank
Erik-Jan Wilhelm
Consultant in Healthcare
alley
blank
Marco van Elst
International Business Development Manager
ICT Healthcare Technology Solutions
blank
Tijn Rademakers
International Development Director
Careanimations
Droogcabine Inspiratiesessies
blank

Tips voor een gezonde marktentree in Duitsland — met o.a. Alley, Careanimations en Qwiek

Voertaal: Duits en Nederlands

Duitse en Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen werken soms al succesvol samen. Maar ook op bedrijfsniveau biedt de Duitse zorgsector veel kansen. Bent u actief in de health sector en wilt u ook (door)groeien in Duitsland? Kom dan op 11 oktober naar de Duitslanddag in Amersfoort.

De focus van deze inspiratiesessie ligt op e-health en digitalisering binnen de zorg. Tijdens de sessie legt Claudia Wronna van de zorgverzekeraar AOK Rheinland/Hamburg uit hoe u uw innovaties in het Duitse zorgpakket krijgt.

De Nederlandse innovatiekracht en ondernemersgeest wordt door onze oosterburen gewaardeerd. Experts van Health Valley, Careanimations, ICT Healthcare Technology Solutions, Qwiek en Alley vertellen u precies waar de kansen liggen en delen hun ervaringen op het gebied van DiGA (Digitale Gesundheitsanwendungen), het opbouwen van een netwerk en het winnen van klanten in Duitsland.

null

Daarnaast maken we u ook attent op een aantal valkuilen. De Duitse markt kent eigen toelatingsprocessen en eisen daaromheen. Maar ook de eindgebruiker heeft soms andere verwachtingen en vragen.

Hoe kunt u hier mee omgaan? Of nog beter: hoe kunt u vooraf anticiperen? Dat delen onze experts en ervaringsdeskundigen uit eerste hand met u. Uiteraard kunt u ook vragen stellen om zo een realistische verwachting voor uw marktbetreding of – verdieping te ontwikkelen.

 

Tijd Programmapunt
14.15 uur Introductie door moderatoren Kai Feldann en Wil Philipsen
14.20 uur Keynote zorgverzekering/digitalisatie in de gezondheidssector door Claudia Wronna
14.35 uur Paneldiscussie met Erik-Jan Wilhelm, Chris Rameckers, Tijn Rademakers en Marco van Elst
15.05 uur Q&A door moderatoren Kai Feldmann en Wil Philipsen

 

Chris Rameckers is opgeleid als industrieel ontwerper met expertise in Human Centered Design en heeft meer dan 10 jaar ervaring als ondernemer in de gezondheidszorg. Hij heeft eigen vestigingen in NL/DE/ DK met als doel betekenisvolle momenten in de zorg te creëren. Van idee tot after sales alles in eigen huis.

Claudia Wronna is 40 jaar oud en werkzaam bij AOK Rheinland/Hamburg sinds 2001. Sindsdien heeft ze op verschillende gebieden gewerkt: van verkoop tot het management van operationeel gezondheidsmanagement in Duisburg en Oberhausen gedurende meerdere jaren, teammanagement in het klantencontactcentrum en projectwerk. Sinds mei 2022 werkt zij vanuit de vestiging in Düsseldorf op het gebied van gezondheidsmanagement met een focus op zorginnovaties.

Erik-Jan Wilhelm werkt al ruim 20 jaar in de zorg. Van volksgezondheid in Amsterdam tot directeur Strategie en Innovatie bij Nederlands grootste zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Sinds 2021 werkt hij als consultant aan de internationale marktstrategie van alley, een in Keulen gevestigde Duitse start-up met een app voor mensen met heup- of knieklachten.

Marco van Elst werkt bij ICT Healthcare Technology Solutions, al meer dan 10 jaar leverancier van digitale oplossingen en diensten om zwangere vrouwen (op afstand) te monitoren en zo frequent ziekenhuisbezoek of zelfs opname te voorkomen. Hij is verantwoordelijk voor internationale uitbreiding van de producten en relatiebeheer van hun belangrijkste partners en leveranciers.

 

null
Tijn Rademakers is in juni 2018 in dienst getreden bij Careanimations als international business developer en is verantwoordelijk voor de Europese uitrol van de producten van Careanimations. Tijn heeft een achtergrond in bedrijfskunde en heeft een lange staat van dienst in vastgoed. Hij werkte bij DTZ Zadelhoff in verschillende functies. In 2010 trad hij toe tot de Chalet groep als commercieel directeur en was verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten. Naast zijn activiteiten in het vastgoed was Tijn ook actief als adviseur in diverse accelerator programma’s.

Als innovatiemanager bij Health Valley begeleidt Wil Philipsen startups en scale-ups bij de ontwikkeling van hun (zorg)innovatie. Dit kan de ontwikkeling van een product zijn, zoals een medisch hulpmiddel, een dienst of een vraag om matchmaking en verbinding met het zorgecosysteem van de toekomst, met thema’s als Artificial Intelligence (AI), virtuele gezondheidszorg en digitale transformatie. Bedrijven, overheden en zorgorganisaties zijn bij Wil aan het juiste adres als het gaat om haar inzet op het gebied van business development, talentontwikkeling, personal branding, training, coaching, projectmanagement en interim-management.

Kai Esther Feldmann ondersteunt bij de DNHK bedrijven uit Nederland en Duitsland bij hun activiteiten over de grens – bij het leggen van zakencontacten, opbouwen van strategische samenwerking tot aan het opzetten van een vestiging en de juiste contacten hiervoor. De gezondheidssector is een van haar focusthema’s. Sinds 2015 is Kai Esther Feldmann het gezicht van het DNHK-kantoor in Frankfurt (Main).
blank

Hoe bedrijven tegen investeringsmogelijkheden in de Duitse zorg aankijken?
Lees over de uitkomsten van het onderzoek van de Digital Health Investment Monitor Duitsland op onze DNHK-blog.