Werkwagen Infosessies
Jos Steeman
Honorary Hamburg representative for the Netherlands
Hamburg Invest
Werkwagen Infosessies

Hamburg: hotspot van duurzame mobiliteit en logistiek

Voertaal: Nederlands

Hoe kunnen mensen en goederen zich op duurzame wijze verplaatsen zonder aan efficiëntie in te boeten? Deze grote uitdaging doet zich vooral voor in de sectoren mobiliteit en logistiek. De antwoorden zijn te vinden in overeenkomstige domeinen zoals AI, blockchain, groene waterstof, autonoom rijden en vliegen en nog veel meer. Met zijn haven, luchthaven, handels- en verkeersplaatsen en de bijbehorende logistiek is Hamburg bij uitstek geschikt als hub voor het opschalen van deze oplossingen. Als de op één na grootste stad van Duitsland biedt Hamburg de infrastructuur om innovatieve en toekomstgerichte projecten te bevorderen. De stad heeft de op twee na grootste zeehaven van Europa, een bruisende luchthaven, is gastheer van de ITS World Mobility Summit 2021 en ligt op het kruispunt tussen Scandinavië en Centraal-Europa. Hamburg is een aanjager van innovatie – met name op het gebied van mobiliteit en logistiek.

U bent van harte uitgenodigd om meer te weten te komen over Hamburg als vestigingsplaats! Hamburg Invest is de one-stop-agentschap voor relocation en investeringen in Hamburg en de belangrijkste partner van het Hamburgse bedrijfsleven voor alle onderwerpen met betrekking tot de ontwikkeling van het bedrijfsleven. Naast het aanbieden van een breed scala aan diensten voor kleine en middelgrote ondernemingen in het bijzonder, is Hamburg Invest verantwoordelijk voor de marketing van de commerciële en industriële ruimten van de stad – van landontwikkeling en reclame tot het benaderen van klanten en het toewijzen van onroerend goed. Daarnaast fungeert Hamburg Invest als de belangrijkste aanloophaven voor startende en scaleup-bedrijven op het gebied van technologie en kennis.

 

Jos Steeman heeft een brede en diepe ervaring in de internationale energiewereld, logistiek en handelsontwikkeling. Voor Shell en Vopak heeft hij meerdere businesses geleid in Europa (Nederland, Engeland en Duitsland), het Midden Oosten en Latijns Amerika. Het ontwikkelen van strategieën voor nieuwe bedrijfsonderdelen en business modellen, was daar een integraal onderdeel van. Momenteel is hij actief in het ondersteunen van de energietransitie. Sinds 2021 is hij HamburgAmbassador voor Nederland, een brugfunctie tussen Nederland en Hamburg. Hij gebruikt daarmee zijn kennis van het reilen en zeilen van bedrijven en instanties in Hamburg (markt, start-ups, haven, regelgeving, do’s and don’ts) om nederlandse bedrijven te interesseren (en te ondersteunen)voor Hamburg en vice versa .