Werkwagen Infosessies
Petra Mouw
Directeur
Cactus Marketing
Werkwagen Infosessies

B2B lead- generatie in DE – Kijk eens verder dan Google!

Voertaal: Nederlands

U wilt graag de bekendheid van uw onderneming, merk of producten bij Duitse ondernemers en inkopers verhogen. Menig Nederlandse ondernemer zet daarom zwaar in op Google zoekmachineoptimalisatie (SEO) en Adwords (SEA). Het is echter een grote uitdaging om organisch, dus via SEO, binnen de eerste tien Duitse zoekresultaten terecht te komen. En de kosten voor de Google tekstadvertenties zijn hoog. Zijn er nog andere mogelijkheden om de aandacht van Duitse inkopers en ondernemers te verkrijgen?

Deze workshop heeft goed nieuws: in Duitsland wordt veelal niet op Google maar op gespecialiseerde business-to-business zoekmachines of bedrijfsportalen gezocht naar nieuwe leveranciers en producten. Dit is een vrijwel onbekend fenomeen in Nederland maar belangrijk voor uw succes op de Duitse markt. Puur gericht op de zakelijke markt bieden deze portalen de mogelijkheid producten en dienstverleningen gedetailleerd te presenteren aan de relevante doelgroep. Tegelijkertijd krijgen de inkopers er makkelijker en zonder het “geruis” zoals bij een Google zoekopdracht een overzicht van potentiële leveranciers, zodat aanbieders én inkopers profijt hebben van deze kanalen. In deze workshop leert u de belangrijkste bedrijfsportalen kennen en verkrijgt u inzicht in de algemene werkwijze van deze B2B zoekmachines. Aan het einde bent u in staat om een inschatting te maken of en welke portalen u in contact kunnen brengen met relevante leads.

 

Petra Mouw is directeur en marketeer bij Cactus Marketing. Samen met Gudrun Döhl en haar Duitstalige netwerk ondersteunt zij Nederlandse ondernemingen die (meer) omzet willen genereren op de Duitse markt. In Duitsland geboren, opgegroeid, opgeleid en vele jaren werkzaam geweest in Duitsland kent zij de Duitse taal en werkmentaliteit als geen ander. Daarnaast zet zij als geregistreerd digital marketeer en gecertificeerd senior marketing professional (SMP) haar marketingervaring en kennis in om Nederlandse bedrijven succesvol te laten groeien in Duitsland.