Werkwagen Infosessies
Lisa Jäger
Project Manager International AI Alliance, Cluster & Start-Ups.
BW_i
blank
Yannick Heller
Project Manager International AI Alliance, Cluster & Start-Ups
BW_i
Werkwagen Infosessies

KI-Investitions- möglichkeiten in Baden-Württemberg

Voertaal: Nederlands

In deze infosessie geven Lisa Jäger en Yannick Heller van BW_i een overzicht van de belangrijkste spelers in het AI-ecosysteem in Baden-Württemberg en presenteren zij de huidige ontwikkelingen en toekomstplannen van de deelstaatregering. Baden-Württemberg beschikt over een uniek onderzoekslandschap langs de AI-waardeketen, met inbegrip van de Cyber Valley op de as Stuttgart – Tübingen. BW_i laat zien in welke mate particuliere bedrijven kunnen profiteren van de onderzoeksexpertise die daar beschikbaar is. De onlangs besloten financiering van in totaal 16 regionale AI-laboratoria in Baden-Württemberg onderstreept het belang van de AI-sector voor de deelstaatregering. Baden-Württemberg is nationaal koploper op het gebied van “kunstmatige intelligentie in het hoger onderwijs”. Op maat gesneden studieprogramma’s aan bijvoorbeeld de universiteit van Heilbronn of de universiteit van Stuttgart zullen in de toekomst toegang bieden tot gekwalificeerde specialisten uit de AI-sector. Lisa Jäger laat zien hoe uw bedrijf in de toekomst kan profiteren van het AI-ecosysteem in Baden-Württemberg en de door BW_i geïnitieerde AI-alliantie. Daarnaast geeft Yannick Heller een overzicht van hoe BW_i internationale bedrijven ondersteunt bij hun uitbreiding naar Baden-Württemberg en het openen van een lokale vestiging.

 

Lisa Jäger trad in 2022 in dienst bij Baden-Württemberg International als Project Manager International AI Alliance in de divisie Cluster & Start-Ups. Vers van haar M.A. International Marketing and Sales studies, wil zij in de toekomst optreden als netwerker. Hiermee geeft zij actief vorm aan een internationale alliantie tussen Baden-Württemberg en andere vooraanstaande AI-regio’s. De samenwerking met regionale en internationale partners uit het bedrijfsleven en de wetenschap maakt deze intensieve uitwisseling mogelijk. Door de ontwikkelingen op het gebied van AI te observeren, streeft zij ernaar nieuwe trends te ontdekken en daarover een brede kennis op te bouwen.

Yannick Heller is sinds 2022 werkzaam bij de dienst voor ondernemingen en investeerders van Baden-Württemberg International. Hij ondersteunt internationale bedrijven bij het succesvol vestigen van voet aan de grond in Baden-Württemberg en adviseert over economisch beleid en juridische kwesties in verband met het openen van bedrijfsvestigingen. Daarbij put hij uit verscheidene jaren ervaring in bedrijfsontwikkeling en advisering over directe buitenlandse investeringen. Hij heeft twee graden behaald aan de Martin Luther Universiteit Halle-Wittenberg in M.Sc. International Area Studies en LL.M. Business Law.