Houtwagen Infosessies
Frank Speer
HUB-Manager internationalisering
Business Metropole Ruhr GmbH
blank
Rick Remmelzwaal
Vestigingsmanager KYP
Keep Your Promises
blank
Niels Arts
Mede-eigenaar Clonable
Clonable
Houtwagen Infosessies
blank

Het Ruhrgebied als groeiregio voor Nederlandse bedrijven

Voertaal: Nederlands

Het Ruhrgebied – een markt van meer dan 5 miljoen klanten met sterke industriële wortels en op weg om de kenniseconomie van morgen te worden. De op één na grootste agglomeratie van de Europese Unie ligt op de drempel van Nederland en is vanuit Enschede, Arnhem of Eindhoven sneller te bereiken dan vanuit Amsterdam. Met meer dan 160.000 bedrijven, veel grote ondernemingen en een innovatieve start-up scene, is het Ruhrgebied de grootste B2B locatie in Duitsland en een ideale plek voor Nederlandse bedrijven om te groeien. Zeer veel Nederlandse bedrijven gebruiken deze locatie, die over een uitstekende logistiek beschikt, reeds met veel succes voor hun activiteiten en als springplank naar de Duitse markt. Samen met onze partners in de 53 steden en districten van het Ruhrgebied ondersteunen wij deze Nederlandse bedrijven daarbij actief via onze “Innovatiebrug Nederland”. Wij bespreken deze ervaringen van twee Nederlandse bedrijven die het Ruhrgebied reeds gebruiken als locatie en markt voor hun expansie: Welke strategische benadering van projectbeheer, klantenwerving en marktontwikkeling is op de Duitse markt aan te bevelen? Welke bijzonderheden zijn er en welke fouten moeten worden vermeden? Discussieer met onze experts en profiteer van deze ervaringsrapporten voor uw persoonlijke plannen voor marktontwikkeling in Duitsland!

 

Frank Speer, met een MBA-achtergrond en diverse functies in internationale sales & marketing in zijn carrière, ontwikkelt in zijn functie als Manager voor Internationalisering en Locatiemarketing de aantrekkelijkheid van het Ruhrgebied, het grootste metropolitane gebied van Duitsland, als vestigingsplaats voor innovatieve bedrijven. Hij wordt ondersteund door een competent en dynamisch team van hooggekwalificeerde projectmanagers. Door “Innovatiebruggen” te bouwen, verbindt zijn team het Ruhrgebied met innovatieve hotspots over de hele wereld en helpt het expanderende internationale bedrijven Duitse samenwerkingspartners en klanten te vinden om zich in Duitsland te vestigen.

Rick Remmelzwaal, vestigingsmanager bij KYP. Hij heeft eerst zeven jaar als loodgieter gewerkt voordat hij de kans kreeg om bij KYP te gaan werken. De ervaring als loodgieter komt nog dagelijks van pas, je weet wat er gebeurt op de bouwplaats en waar er ruimte is voor verbetering. Al twee jaar reist Rick wekelijks naar Duitsland om Duitse bouwbedrijven te helpen met het beter plannen en communiceren van hun projecten.

Niels Arts is mede-eigenaar bij Clonable en onder meer verantwoordelijk voor externe communicatie, innovatie, internationale expansie en strategie. Clonable zorgt ervoor dat er in recordtempo een nieuwe internationale variant van je website gemaakt wordt. In plaats van het bouwen van een geheel nieuwe website en het over moeten zetten van alle content, deze te laten vertalen, en het bijhouden van twee sites, heeft u met Clonable binnen 5 minuten een buitenlandse site. Omdat het een live kopie is, worden wijzigingen op de originele site automatisch doorgevoerd (en vertaald) op de gekloonde site. Dit werkt enorm kosten-, en tijdbesparend. Binnen 1 week live met je Duitse website? Met Clonable kan het.