Houtwagen Infosessies
Jule Veldt
Taaltrainer Duits
Regina Coeli
blank
Kerstin Tobie
Taaltrainer Duits
Regina Coeli
Houtwagen Infosessies

Duitse taal en cultuur

Voertaal: Nederlands

Taaltrainers Jule Veldt en Kerstin Tobie van Regina Coeli laten op een toegankelijke en interactieve wijze merken wat de verschillen zijn tussen Duitse en Nederlandse zakelijke conversaties. Ben jij benieuwd of je het helemaal ‘Gut’ doet? Kom dan naar deze sessie.

 

Jule Veldt is geboren in Freiburg, Zuid-Duitsland, en opgegroeid in Bonn. Na haar studie leraar politieke wetenschap, godsdienst en Duits in Koblenz en Göttingen, werkte ze tien jaar op een middelbare school in Duitsland. Daarna maakte ze de overstap naar het bekende familiemodebedrijf Peek & Cloppenburg waar ze als afdelingshoofd in het filiaal in Düsseldorf werkte en een afdeling met 25 medewerkers runde. Het werk als docent Duits in de voornamelijk zakelijke context bij Regina Coeli is een ideale verbinding tussen deze twee werelden. Naast taal en zakelijke thematiek zijn ook cultuurverschillen een belangrijk onderwerp tijdens haar lessen. Jule is een expert op dit gebied en met veel praktische voorbeelden brengt ze de inhoud op een interessante en leuke manier over.

Kerstin Tobie is geboren en getogen in Schwerin, Noordoost-Duitsland, in de voormalige DDR. Zij heeft een diplomatenopleiding bij het Duitse Ministerie van Buitenlandse Zaken gevolgd en in verschillende landen in Zuidoost-Azië en in Australië als consulair ambtenaar en cultureel attaché gewerkt. Als leider van teams bestaande uit zowel lokale als Duitse medewerkers heeft zij waardevolle ervaring kunnen opdoen op het gebied van cultuurverschillen en interculturele communicatie. Deze ervaring past ze nu enthousiast toe in haar werk als docente Duits bij Regina Coeli.