Zandstraalcabine Inspiratiesessies
Maartje van Hoek
Head of New Business
FSG Berlin
blank
Chantal Goenee
Specialist Duurzaamheid Lidl Nederland
Lidl
blank
Hans Geels
Algemeen directeur / bestuurder
Dille & Kamille
blank
Manja Behrens
Marketing Manager
Signature Foods
blank
Maurice Jongmans
CEO / Online Payment Innovator
Online Payment Platform
blank
Nirmal Koendanlal
Manager of Customer Success
Trusted Shops Benelux B.V.
blank
Roeland Grutterink
International Expansion Manager
Brenger Transport
blank
Radboud Langenhorst
CEO
FSG
blank
Sietze van der Wal
CCO - Co-founder
Sparkles
Zandstraalcabine Inspiratiesessies
blank

De juiste weg naar de Duitse consument — met o.a. ING, Online Payment Platform, Dille & Kamille, FSG Berlin, Signature Foods en Brenger

Voertaal: Nederlands

U bent al enige tijd succesvol op de Nederlandse markt. Tijd om uw grenzen te verleggen. Het buurland ligt voor de hand, maar toch is de Duitse consument net even anders dan de Nederlandse consument. Het zit ‘m vaak in de details. Welke dit zijn? Laat u verrassen tijdens een interactieve inspiratiesessie en luister naar de verhalen van bekende Nederlandse ondernemers die al vaker met dit bijltje hebben gehakt. Wat zijn de to do’s en not-to-do’s en waar liggen de Duitse valkuilen? Met welke wet- en regelgeving moet u rekening houden en welke rol speelt duurzaamheid? Kortom; wat is de juiste weg naar de Duitse consument. En met alleen een goede marketingstrategie komen uw producten of diensten natuurlijk nog niet aan de andere kant van de grens. Daarom nodigen we een aantal experts uit die u alles kunnen vertellen over de uitdagingen in de leverketen, van productontwikkeling tot recycling. Na deze sessie gaat u goed voorbereid de Duitse markt op!

 

Tijd Programmapunt
11.15 uur Opening programma door moderator Maartje van Hoek
11.20 uur Keynote over macro-economische trends door Dirk Mulder
11.30 uur Keynote over online succes vertalen door Radboud Langenhorst
11.40 uur Paneldiscussie over export met Manja Berens, Hans Geels, Nirmal Koedanlal, Maurice Jongemans,
Roeland Grutterink en Sietze van der Wal
12.10 uur Afsluiting door moderator Maartje van Hoek

 

DD Commercial

 

Maartje van Hoek is bij FSG Berlin verantwoordelijk voor new business relaties en het consistent uitvoeren van een corporate marketing strategie.

Chantal Goenee is Specialist Duurzaamheid bij Lidl Nederland. Lidl’s missie is om duurzaamheid en een gezonde leefstijl voor iedereen betaalbaar en toegankelijk te maken.

Dirk Mulder is Sector Banker Trade & Retail bij ING Business Banking. Gedurende ruim 20 jaar vervult hij verschillende functies op het gebied van kennismanagement gericht op de food en retail sector. Het functioneren van en de ontwikkelingen in deze sectoren kennen voor hem geen geheimen. Thema’s waar hij zich de afgelopen periode met veel enthousiasme mee heeft beziggehouden zijn duurzaamheid, de winkelstraat van de toekomst, e-commerce, technologie en demografie. Daarnaast is Dirk zeer actief op social media, schrijft hij blogs, houdt presentaties en geeft interviews in de pers over deze thema’s.

Sinds 2013 is Hans Geels de algemeen directeur van Dille & Kamille. Hij is de eerste niet-familiedirecteur in de organisatie. Als niet-retailer heeft hij het concept laten groeien en de organisatie verder helpen professionaliseren. Sinds vorig jaar is Dille & Kamille ook in Duitsland actief. Na een voortvarende start in Keulen wordt in oktober de derde vestiging in Düsseldorf geopend. Geels probeert altijd zakendoen en goed doen met elkaar te verbinden. Niet voor niets is “dingen die ertoe doen” de slogan van het bedrijf.

Smaakvolle producten creëren, foodconcepten vanuit een goede marketingbasis neerzetten en verkoopsucces verzekeren; dat is al meer dan 20 jaar de passie van Manja Behrens. Sinds november 2021 is ze verantwoordelijk voor het bekende merk HOMANN in Duitsland, dat nu eigendom is van Signature Foods. Met haar kennis van de Duitse retail en consumentenvoorkeuren- en behoeften, kent ze de verschillen en overeenkomsten tussen Duitsland en Nederland heel goed.

Met een hart voor innovatie en een gevoel voor rules & regulations is Maurice Jongmans altijd persoonlijk betrokken bij de ontwikkeling in de financiële en FinTech markt. Sinds 2011 is Maurice CEO van Online Payment Platform, de Payment Service Provider speciaal ontwikkeld voor platforms en marketplaces. Als voorzitter van de Verenigde Betaal Instellingen Nederland (VBIN) en payment innovator weet hij als geen ander wat er speelt in de markt. Hij heeft een kritische maar open blik naar onder meer toezichthouders en wetgevers.

Nirmal Koendanlal werkt al 1,5 jaar voor Trusted Shops en helpt samen met zijn team klanten in de Benelux. Het succes van onze klanten is onze eerste prioriteit. Zij bieden veiligheid en transparantie en zorgen ervoor dat online shoppers zich kunnen oriënteren. Zo kan iedereen in vertrouwen de best mogelijke keuzes maken in de digitale wereld.

Sinds september 2021 is Roeland Grutterink werkzaam bij Brenger en verantwoordelijk voor alle internationale expansie. Hieronder vallen Spanje en Duitsland (uiteraard). Voordat hij bij Brenger begon heeft hij gewerkt in operationele rollen bij andere scale-ups, altijd op het snijvlak van technologie en logistieke operatie.

Radboud Langenhorst is CEO van FSG en co-founder van Kickbite.io. FSG is een Online Agency dat zich vanuit hartje Berlijn vol focust op het groeien van internationale merken in Duitsland. Met een team van 50 Duitse collega’s neemt FSG de volledige verantwoordelijkheid voor de Online mix & groei, waarbij veel nadruk gelegd word op het locaal positioneren & “verduitsen” van het merk zodat het past binnen de levenstijl van de Duitse consument. Hiervoor wordt veel nadruk gelegd op locale content, campagnes, influencers, social media, newsletters, PR, etc. In de afgelopen 10 jaar heeft FSG hierdoor prachtige merken zoals FlorisvanBommel, Auping, Paula´s Choice & AGU echt op de Duitse kaart gezet.

Sietze van der Wal is co-founder en CCO van het in 2011 opgerichte Sparkles. Sparkles is als e-commerce organisatie actief in Nederland, België en Duitsland. Met gepersonaliseerde producten rondom de grote levensmomenten als geboorte en trouwen maken zij die belangrijke momenten nog mooier voor hun klanten.

Foto Handel