Houtwagen Infosessies
Frank Wöbbeking
Directeur
mediamixx GmbH
blank
Esther Tromp
Dealmaker
FIRM/WARE
blank
Hartmut Rosowski
Manager Bedrijfsovernames
Duits-Nederlandse Handelskamer
Houtwagen Infosessies

Bedrijfsovername als groeistrategie in Duitsland

Voertaal: Nederlands

Bij de groei van je onderneming of expansie naar Duitsland komt al snel de vraag op of jouw doelen met autonome groei haalbaar zijn. Een denkbaar alternatief is het overnemen van een geschikt bedrijf. Ook is een geheel of gedeeltelijke bedrijfsovername door een grotere speler een beproefde methode om toegang te krijgen tot nieuwe markten.

Deze infosessie geeft je inzicht in de voor- en nadelen van een bedrijfsovername als onderdeel van je groeistrategie in de Duitse markt. Frank Wöbbeking van mediamixx geeft samen met Esther Tromp (FIRM/WARE) en Hartmut Rosowski (DNHK) een blik in de kansen en uitdagingen van de Duits-Nederlandse overnamemarkt, met de nadruk op concrete cases en praktijkvoorbeelden. Daarbij kijken ze met een knipoog naar onze oosterburen.

 

Frank Wöbbeking begon zijn professionele carrière in 1986 bij de Hannoversche Allgemeine Zeitung. In 1992 verhuisde hij om privéredenen naar Nederland, van waaruit hij als correspondent voor diverse media verslag deed. In 1994 richtte hij in Kleef het communicatiebureau mediamixx op, dat gespecialiseerd is in grensoverschrijdend advies voor Nederlandse en Duitse klanten. Het team, dat nu 15 leden telt, neemt het volledige scala van diensten voor zijn rekening, van strategisch advies tot vertaling.

Esther Tromp is een ervaren dealmaker voor Duitse en Nederlandse bedrijven. Zij begeleidt bedrijven bij de aan- en verkoop van ondernemingen. De begeleiding start vanaf met moment dat zij hun strategie bepalen en eindigt met de succesvolle integratie van het bedrijf bij de nieuwe eigenaar.

Hartmut Rosowski is een ervaren adviseur voor Duitse en Nederlandse bedrijven op het gebied van strategische samenwerkingen, zoals deelnemingen en overnames. Hij begeleidt bedrijven bij de aan- en verkoop van ondernemingen. De focus ligt daarbij op het vinden en benaderen van passende targetbedrijven in het buurland en de begeleiding van het gehele overnameproces.