FAQ

Staat uw vraag er niet bij? Mailt u dan naar duitslanddag@dnhk.org

Aanmelding & E-ticket

Tot wanneer is de bezoekersaanmelding geopend?

De bezoekersaanmelding sluit op 16 April om 12:00 uur.

Moet ik een ticket hebben om de Duitslanddag te bezoeken?

Om de Duitslanddag te bezoeken heeft u een ticket nodig. Deze zijn voor bezoekers gratis en voor dienstverleners €75,- (excl. BTW). U kunt uw e-ticket aanvragen op www.duitslanddag.nl/aanmelden. Hier vindt u ook de deelnamevoorwaarden.

Hoeveel kost een ticket voor de Duitslanddag?

Een ticket voor de Duitslanddag heeft een waarde van € 75,- (excl. BTW). Wilt u met uw bedrijf de Duitse markt op of uw activiteiten uitbreiden? Dan is deelname gratis met max. 4 personen. Bent u adviseur en begeleidt u bedrijven bij hun activiteiten in het buurland? Dan ontvangt u na aanmelding een factuur van €75,- (excl. BTW). Bent u lid van de DNHK? Dan kunt u met 2 personen kosteloos deelnemen.

Moet ik mijn e-ticket printen?

Nee, u kunt uw e-ticket ook digitaal meenemen en op uw smartphone tonen bij binnenkomst.

Ik ben mijn ticket kwijt, wat moet ik doen?

De e-tickets worden omstreeks 5 april 2018 verzonden. Checkt u na die tijd a.u.b. eerst uw spamfilter. Heeft u geen mail ontvangen of kunt deze niet terugvinden? Neemt u dan contact met ons op via duitslanddag@dnhk.org

Kan ik een deelnemerslijst van alle bezoekers hebben?

Helaas kunnen wij uit privacy-overwegingen geen deelnemerslijst van de bezoekers uitgeven.
Een overzicht van alle standhouders vindt u op www.duitslanddag.nl/de-standhouders.

Wordt ik geacht om de gehele dag aanwezig te zijn? / Kan ik gedurende de dag aankomen?

Uiteraard verwelkomen wij u graag direct bij de opening van de Duitslanddag. Dit is echter geen must. U kunt zich tussen 9 en 15 uur bij de registratie aanmelden. Denkt u er a.u.b. wel aan dat de workshops van uw keuze op vaste tijden en slechts een maal per dag plaatsvinden.

Hoe kan ik mij afmelden?

Voor afmelding stuurt u een mail naar duitslanddag@dnhk.org o.v.v. Afmelding Duitslanddag. Vermeld in deze mail a.u.b. uw naam en e-mailadres. Dit kan tot donderdag 12 April kosteloos. Afmeldingen na deze datum kunnen niet meer worden verwerkt en worden behandeld als no-show en ontvangt na afloop een factuur van €75 (excl. BTW).

Kan ik mij ter plaatse nog aanmelden?

Deelname aan de Duitslanddag geschiedt op basis van aanmelding vooraf. U ontvangt dan een e-ticket, dat u toegang biedt tot het evenement.
Wilt u zich ter plaatse zonder aanmelding registreren, dan wordt 75€ (excl. BTW) in rekening gebracht. Dit kan uitsluitend wanneer er nog tickets beschikbaar zijn voor het event;  vol = vol.

Kan een collega met mijn e-ticket deelnemen?

Uw e-ticket bevat uw persoonlijke registratie voor de Duitslanddag met naam voor op uw badge ter plaatse.  Dit e-ticket is kan daarom niet door een collega worden gebruikt. Hij/zij dient zichzelf te registreren voor de Duitslanddag.

Wanneer ontvang ik de factuur voor mijn deelname?

De factuur voor uw deelname aan de Duitslanddag ontvangt u begin april per e-mail. Wanneer u zich op later tijdstip aanmeldt, ontvangt u de factuur in principe binnen 2 werkweken – doch uiterlijk in mei 2018.

Programma

In welke taal is het programma van de Duitslanddag?

De Duitslanddag vindt grotendeels in het Nederlands plaats. Een aantal sprekers zal in de Duitse of Engelse taal presenteren. De voertaal van de afzonderlijke programmaonderdelen vindt u op de website bij de beschrijving van de sessie.

Wat is de verschil tussen een infosessie en een workshop?

De infosessies zijn korte presentaties gedurende 20 minuten over juridische, culturele, communicatieve en marketing-gerelateerde thema’s. Deze sessies vinden op de beursvloer plaats en zijn voor iedereen toegankelijk. Een workshop is een inhoudelijke sessie met een branche-focus of overkoepelend thema. De
workshops duren ca. 60 minuten en vinden parallel plaats. Vanwege het beperkt aantal plaatsen is aanmelding voor de workshops vooraf verplicht. Uw keuze kunt u direct bij aanmelding aangeven. Voor het hele programma kunt u terecht op www.duitslanddag.nl/programma.

Moet ik me voor een infosessie aanmelden?

Nee, voor een infosessie is geen aanmelding nodig.

Moet ik me voor een workshop aanmelden?

Ja, voor een workshop is een aanmelding nodig. U kunt uw workshopkeuze direct bij aanmelding voor de Duitslanddag kenbaar maken.

Hoe kan ik me voor een workshop aanmelden?

U kunt zich direct bij aanmelding voor de Duitslanddag ook voor de workshop(s) van uw keuze aanmelden.

Ik weet niet meer voor welke workshops ik mij heb aangemeld. Hoe kan ik dit zien?

Ter plaatse vindt u uw persoonlijke programma incl. workshopkeuze op uw naambadge. Tevens vindt u uw programma in de e-mail bij uw e-ticket, dat u omstreeks 5 april ontvangt.

Locatie

Waar vindt de Duitslanddag plaats? (adresgegevens)

De Duitslanddag vindt plaats in De Fabrique, Westkanaaldijk 7, 3542 DA Utrecht (NL) op 17 April 2018.

Hoe is de parkeergelegenheid ter plaatse?

De Fabrique beschikt over een grote eigen parkeerterrein waar u gratis gebruik van kunt maken. Mocht het terrein onverhoopt vol zijn, dan wordt u naar een verderop gelegen parkeerplaats geleid. Hiervandaan rijdt iedere 10 minuten een shuttle-bus naar De Fabrique.

Is de locatie bereikbaar met het OV?

U kunt reizen naar station Maarssen. Hiervandaan rijdt tussen 9 en 11 uur evenals tussen 15 en 17 uur ieder kwartier een shuttle-bus, herkenbaar aan het Duitslanddaglogo. Gedurende de rest van de dag rijdt de shuttle op aanvraag.

Is er een garderobe aanwezig?

Direct naast de ingang vindt u een bewaakte garderobe. Hier kunt u tevens bagage achterlaten.

Zijn er stroompunten aanwezig?

Voor het opladen van uw mobiele apparatuur kunt u ook bij de garderobe terecht.

Is er wifi op de locatie?

Ja u kunt ter plaatse gebruik maken van een gratis wifi-verbinding. De inloggegevens vindt u bij de registratie, infobalie en garderobe.

Standhouder

Welke standhouders zijn er op de Duitslanddag 2018?

Op de Duitslanddag zijn circa 50 standhouder aanwezig. Een uitgebreid overzicht over de standhouders vindt u op www.duitslanddag.nl/de-standhouders.

Ik ben standhouder en wil mijn stand uitbreiden, kan dat?

De beursvloer op de Duitslanddag is geheel gevuld met stands, infosessies, drankuitgifte en een podium. Er is daarom geen ruimte om de oppervlakte uit te breiden. Wanneer u uw stand wilt aanvullen met een LCD/LED-scherm of bijv. een brochurerek, dan kunt u dit bij de DNHK aanvragen.

Dag van de Duitse taal

Wat is de dag van de Duitse taal?

De dag van de Duitse taal is een initiatief van de ‘Actiegroep Duits’ om het belang van de Duitse taal onder de aandacht te brengen bij scholieren en opleidingen. Meer informatie vindt u op http://machmit.nl/over-ons/over-de-actiegroep

Waarom vindt de Dag van de Duitse Taal tegelijk plaats met de Duitslanddag?

Met een betere kennis van de Duitse taal vormen de scholieren van vandaag waardevolle toekomstige medewerkers van Nederlandse bedrijven, die actief zijn in Duitsland.
De koppeling van de beide initiatieven leidt ertoe dat de DNHK gezamenlijk met de partners van beide evenementen de zakelijke kansen in Duitsland en het belang van de Duitse taal versterkt onder de aandacht kan brengen de ondernemers, overheid, scholen en scholieren.

PARTNERS