11.30 - 12.30
Workshop
B
Timo Hoogeboom
CEO
HAK B.V.
Hartmut Rosowski
Manager strategische samenwerkingen
DNHK

Strategisch groeien in Duitsland - tips & tricks bij bedrijfsovername

Voertaal: Nederlands

Ervaringsverhalen van o.a. HAK Groenten & Tapir

Alleen in Duitsland al worstelen ruim 600.000 mkb’ers met opvolgingsproblemen.
Dit biedt Nederlandse ondernemers goede kansen voor strategische groei in Duitsland door bedrijfsovername. Hiermee verwerft u direct een strategische marktpositie aan de andere kant van de grens – een win-win-situatie dus!
Maar dergelijke fusies en overnames (mergers & aquisitions) in Duitsland hebben met name een grote kans van slagen, als de bedrijfstransactie goed is voorbereid.

In deze workshop delen ondernemers hun eigen ervaring met een Duits-Nederlandse bedrijfsovername. Zij geven daarbij inzicht in de voornaamste valkuilen en eigenheden van de Duitse markt. Door het delen van hun eigen succesverhaal geven zij u de tips en tricks uit de praktijk om úw bedrijf op weg te helpen.
Zo vertelt o.a. Timo Hoogeboom, CEO van het oer-Hollandse groenten-concern HAK, over de recente overname van het Duitse distributeur foodeko. In 2017 nam Neerlands Glorie Groente en Fruit B.V., de holding waar HAK deel van uitmaakt, een meerderheidsbelang van 51% in foodeko en versterkte daamee haar marktpositie in Duitsland. ““Jetzt geht’s los” met HAK-Foodeko GmbH in Duitsland”, aldus Hoogeboom.

Vanuit het tegengestelde perspectief zal Tapir, producent van industriële tape, vertellen over de recente overname door Krückemeyer GmbH.

Workshopleiding:
Hartmut Rosowski
is manager strategische samenwerkingen en verantwoordelijk voor het kantoor Düsseldorf van de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK). Rosowski heeft brede ervaring in de begeleiding bij bedrijfsovername. Van 2001 tot 2015 was hij werkzaam bij de Rabobank in Düsseldorf. Als afdelingshoofd voor financiering ondersteunde bij Nederlandse zakelijke relaties bij hun bedrijfsactiviteiten in Duitsland. Vanaf 2012 was Rosowski tevens lid van het Management Team van Rabobank International in Duitsland. Van 2014 tot 2017 runde hij als Chief Representative de Netherlands Business Support Office in Hamburg.