09.30 - 10.00
Plenair,
Loods 6
Roland Boekhout
Bestuur / Head Market Leaders
ING Groep N.V.
Jacques van den Broek
CEO
Randstad Holding N.V.
Günter Gülker
CEO
DNHK
Dr. Alfred Oetker
vice-voorzitter adviescomité
Dr. August Oetker KG

Openingspanel

Voertaal: Nederlands

In het openingspanel staat de Nederlands-Duitse samenwerking centraal. Bediscussieerd wordt, welke kansen er liggen voor Nederlandse ondernemers in Duitsland. Tevens bespreken de panelleden het belang van initiatieven zoals de Duitslanddag en de Dag van de Duitse Taal.

Direct aansluitend aan de opening van de Duitslanddag wordt per live-stream verbinding gemaakt met de Dag van de Duitse Taal.

Onze panelleden:
Roland Boekhout is Member Management Board Banking bij ING. Hij heeft een mastertitel in bedrijfseconomie en vervulde sinds 1991 verschillende managementfuncties bij ING. Van 2010 tot 2017 was hij de CEO van ING-DiBa AG in Duitsland. Onder zijn leiding groeide de bank naar plek drie in Duitsland qua klantenaantal. Momenteel is Boekhout als hoofd Market Leaders verantwoordelijk voor ING bankactiviteiten in de Benelux evenals voor Advanced Analytics. Bovendien is hij non-executive director van ING België.

Jacques van den Broek is sinds 2014 CEO van Randstad. Daarvoor was hij reeds 10 jaar lid van de raad van bestuur van Randstad en vervulde zijn gehele carrière verschillende functies bij het concern. In 1988 kwam hij in dienst als vestigingsmanager en groeide door tot regiodirecteur en marketing director Europe. Van den Broek was onder meer nauw betrokken bij de groei van de Global Client Solutions binnen Randstad, leidde in 2002 Capac Inhouse Services en had de leiding over Randstad Zwitserland en Denemarken.

Günter Gülker is sinds 2013 CEO van de in Den Haag gevestigde Duits-Nederlands Handelskamer (DNHK). Voor zijn aantreden als CEO was Günter Gülker sinds 2004 plaatsvervangend directeur van de DNHK. Hij gaf leiding aan de afdeling exportadvies van de Handelskamer en heeft zich daarbij bewezen als expert op het gebied van advisering bij het betreden van de Duitse markt. Verder was hij in de jaren 2011 en 2012 tevens plaatsvervangend directeur van de Duitse Industrie- en Handelskamer voor Zuidelijk Afrika in Johannesburg.
> standhouderspagina DNHK

Dr. Alfred Oetker (aangevraagd) is vice-voorzitter van het adviescomité en vennoot van de Dr. August Oetker KG in Bielefeld. Hij behoort tot de vierde generatie in het familiebedrijf, dat startte met productie van bakpoeder in 1891 en uitgroeide tot een wereldconcern. Na een bankiersopleiding en een studie bedrijfswetenschap werkte Oetker enkele jaren bij het consumptiegoederenbedrijf Henkel. In 2002 begon hij zijn werkzaamheden voor het familiebedrijf. Dr. Alfred Oetker is bestuurswoordvoerder van Dr. Oetker Nederland B.V. in Amersfoort. Hij spreekt zes talen en heeft ruime ervaring op het internationale handelstoneel.

Jaap Schalken is bedrijfskundige en werkte het overgrote deel van zijn carrière in Duitsland. Hij startte als jonge ambitieuze medewerker bij ARAL AG in Duitsland, waar hij doorgroeide tot directeur van de horeca poot van de oliemaatschappij; Aral Pananino. Van 2001 tot 2003 werkte Schalken als General Manager Europe bij Burger King corporation, waarna hij overstapte naar de Duitse bakkerijketen Kamps AG als COO. Momenteel is Jaap Schalken werkzaam bij Gilde Equity Management Benelux, is eigenaar van Olandese BV, de masterfranchise in Nederland van de formule L’Osteria en adviseert retail- en groothandelbedrijven.
> Jaap Schalken spreekt om 10:15 uur over zijn persoonlijke Duitslandervaringen