13.30 - 14.00
Plenair,
Loods 6
Lodewijk van der Borg
CEO
Kaak Groep

Middagpanel

Voertaal: Nederlands

Aansluitend aan de netwerklunch vindt aan de centrale gesprekstafel in Loods 6 het middagpanel plaats. Ondernemers vertellen hierin over hun persoonlijke Duitslandverhalen en gaan met elkaar in gesprek over kansen én valkuilen in het buurland.

Aansluitend wordt voor de tweede keer verbinding gemaakt met scholen in Nederland i.h.k.v. De Dag van de Duitse Taal, die parallel plaatsvindt. Besproken wordt het belang van kennis van de Duitse taal voor het bedrijfsleven. Tevens worden live vragen van scholieren beantwoord.

Onze panelleden:
Lodewijk van der Borg is in 2003 aangesteld als technisch directeur bij Kaak, na onder meer werkzaam te zijn geweest bij attractiebouwer Vekoma en autobusfabriek Den Oudsten. Sinds 2009 is Van der Borg algemeen directeur van de Kaak Groep, de wereldwijd marktleider van industriële bakkerijsystemen, met vestigingen, zakenpartners en klanten in Duitsland. In 2016 verscheen van zijn hand de misdaadroman “Dood in Icer”, een innovatief managementboek waarin de principes van QRM (Quick Response Management) voor een breder publiek nader worden uitgelegd. Zijn nieuwste roman “Duivels getal” is eind 2017 verschenen.

Dorien Dijkstra is Sales Manager Silver Brons & Duty Free van Tony’s Chocolonely. Dat is een mondvol he! Nou dit betekent eigenlijk gewoon, dat ze er voor moet zorgen dat Tony’s Chocolonely in steeds meer landen te verkrijgen is. In deze mooie rol is ze o.a. verantwoordelijk voor Duitsland! De samenwerking met een Duitse distributeur is net tot stand gekomen, en nu is het de bedoeling dat Tony’s Chocolonely Duitse choco fans bewust gaat maken van de ongelijkheid in de cacao industrie.
> Dorien Dijkstra spreekt om 14.45 uur over Tony’s Chocolonely’s ervaringen op de Duitse markt

Overige sprekers volgen binnenkort.