14.30 - 15.30
Workshop
C
Peter van Harten
Partner Group Director
Isah Business Software
Henri de Jong
Head of Business Development
Quantoz N.V.
Wanne Wiersinga
Chief Representative
NBSO Frankfurt

Internet of things, big data & cyber security - kansen voor Nederlandse ICT-bedrijven in Duitsland

Voertaal: Nederlands

Nederlandse technologiebedrijven hebben volop mogelijkheden voor groei in Duitsland. Met name op het gebied van Internet of Things, big data, cyber security en blockchain liggen er veel kansen. Nederlandse software bedrijven die zich specialiseren doen het goed. In Duitsland wordt veel waarde gehecht aan individuele oplossingen die specifiek voor een bedrijf zijn gemaakt. Duitse klanten leggen ook een sterke nadruk op veiligheid in hun eisen voor softwarepakketten.

Het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Frankfurt am Main en het Consulaat-Generaal in München ondersteunen u graag bij het zakendoen in Duitsland, o.a. door het verstrekken van marktinformatie en het vinden van de juiste zaken partners. In deze workshop berichten twee Nederlandse bedrijven uit de sector over hun ervaring op de Duitse markt:

Quantoz N.V. is een innovatief technologiebedrijf dat zich richt op het leveren van op blockchain technologie gebaseerde oplossingen. Quantoz is door KPMG in 2016 als één van de 50 “world’s leading FinTech innovators” genoemd en door de deutsche Börse als meest succesvolle buitenlandse bedrijf met de “FinTech Award 2016” onderscheiden. Het bedrijf levert: Nexus, een backend systeem voor wisselkantoren van digitale munten (zoals bitcoin en ethereum) t.b.v. de automatisering van hun AML en KYC procedures en de aan- en verkoop van cryptocurrencies, en Quasar, de door Quantoz in 2016 ontwikkelde blockchain ledger waarmee zonder tussenkomst van een intermediair (bank, notaris) transacties tussen bedrijven, consumenten en “Internet of things” worden afgewikkeld. Deze (micro) transacties zijn compliant en de privacy is gegarandeerd.

Isah GmbH met kantoren in Hamburg en Karlsruhe ontwikkelt en verkoopt ERP Software voor de maakindustrie. Ruim 700 bedrijven wereldwijd sturen elke dag hun bedrijf aan met de software van Isah. Isah is Smart Industry Ambassadeur en is één van de initiatoren van het Smart Industry Fieldlab “The Smart Connected Supplier Network” i.s.m. onder meer TNO & Fraunhofer. Isah is een voorbeeld van hoe een softwarebedrijf uit Tilburg toonaangevend werd in de grote Duitse markt voor hightech software. Hoe wist Isah zich een positie te veroveren in de thuismarkt van SAP? Wat maakt de Nederlandse aanpak in Duitsland succesvol? Welke lessen heeft Isah geleerd? Waarom passen Nederlandse bravoure en Deutsche Gründlichkeit zo goed samen?

Sprekers
Peter van Harten, Programmaburo Smart Industry en Partner Group Director van ISAH Business Software, doet al enkele jaren zaken in Duitsland waar Isah ondertussen een mooie klantenkring heeft opgebouwd in de hightech maakindustrie. Daarnaast is hij binnen het Programmaburo van Smart Industry verantwoordelijk voor onder andere de relatie met Duitsland en heeft hij een breed netwerk in diverse Duitse markten en sectoren.

Henri de Jong, Head of Business Development en Board member van Quantoz, heeft meer dan 25 jaar ervaring met het introduceren van nieuw technologieën, zoals de eerste routeplanners, digitale wegennetwerken en elektronische publicaties. Henri gaat uitleggen hoe Quantoz succesvol de Quasar blockchain ledger bij grote Duitse bedrijven zoals BASF, Porsche, E.ON en B.Braun heeft geïmplementeerd.

Wanne Wiersinga, Chief Representative NBSO Frankfurt, ondersteunt ondernemers uit de ICT sector in Duitsland succesvol te opereren. Voorheen was zij Head International Business Development van een Nederlands medisch software bedrijf met Duitsland als focusland.

Peter van Harten:
“Wat Isah heeft bereikt, ging niet zonder slag of stoot. We hebben veel geleerd. Graag deel ik mijn ervaringen met andere bedrijven. Met Duitsers is het erg plezierig zaken doen, maar dat vergt veel voorbereiding en een lange adem. Zorg dat je je huiswerk op orde hebt, maar je hoeft je product niet te verstoppen!”